Blok 1 Start 11 September Helemaal Vol.

De eerste groepen van EJ Futsal zitten weer vol en wij zijn er helemaal klaar voor. Op zondag 11 september gaan de eerste trainingen van start en daar zijn we ontzettend enthousiast over. De zomervakantie is bijna voorbij, laat het voetbalseizoen maar beginnen!

Zondagochtend

Een mooie dag om extra te trainen. Nadat de kinderen op zaterdag hun wedstrijd hebben gespeeld is het heerlijk om de volgende dag een training te volgen waar rekening wordt gehouden met het fysieke gedeelte. Onze trainingen zijn daarom ook zo ontwikkelt dat er naast het voetbaltechnische gedeelte ook altijd aandacht zal worden gegeven aan het ontwikkelen en herstel van de belangrijke spiergroepen. Denk hierbij aan rek -en strekoefeningen en looptrainingen mét een bal.

Voetbalbeleving

Elke zondag beginnen wij met een korte bespreking waarin wij de kinderen vragen hoe ze het afgelopen weekend hebben gespeeld en tegen wie ze hebben gespeeld. Dit om de voetbalbeleving te vergroten. Wij merken dat veel jongens en meisjes gaan voetballen en eigenlijk zodra ze het veld af lopen al zijn vergeten hoe de wedstrijden zijn gegaan en dat is zonde, want dat betekend dat ze er eigenlijk niet écht mee bezig zijn. Wij willen de kinderen motiveren ook buiten het veld eens na te denken over voetbal. Wat kan er beter, wat ging goed, waardoor hebben we gewonnen/verloren, tegen wie spelen we volgend weekend. De eerste week zal niet iedereen weten tegen wie ze hebben gespeeld en hoeveel, maar na een aantal weken weet iedereen het precies en dat is voor ons een teken dat ze er toch net even meer mee bezig zijn, leuk!

Zelfvertrouwen

Alle voetballers en voetbalsters die bij ons komen trainen zijn kinderen die beter willen worden in voetbal, want anders komen ze niet op zondagochtend naar ons toe om extra te trainen en dat is top. Onze trainingsmomenten gebruiken wij ook om de kinderen meer zelfvertrouwen te geven. Wij zoeken bij elk kind naar punten waarin wij denken dat ze zowel aan de bal, maar ook (sporief)mentaal sterker kunnen worden. Fouten maken bestaat bij ons in de sportzaal niet.

Plezier

Uiteindelijk draait alles om plezier in het voetballen hebben en houden. Onze trainers zijn dol zijn op (zaal)voetbal en het trainen van jonge voetballers en voetbalsters. Wij doen er alles aan om elk kind dat bij ons de sportzaal binnenloopt een plezierige training aan te bieden met de focus op talentontwikkeling. Bij EJ Futsal geloven we er heilig in dat deze twee dingen hand-in-hand gaan, want zonder plezier is prestatie geen optie.

Scroll naar boven